Udruga kuhara Vukovarsko-srijemske županije (V-SŽ) od svog osnutka-2003.g. zadala si je cilj i zadatak „Prikupljanje izvorne građe-recepture starih autohtonih jela-“BAŠTINA Slavonije i Srijema-Bakina kuhinja“ i tako se pridružila programu Hrvatskog kuharskog saveza (HKS) izdavanja knjige „BAŠTINA RH“ !

Inspirirani u skupljanju autohtone građe – receptura bakine kuhinje i kulture serviranja-služenja cilj Udruge kuhara Vukovarsko srijemske županije bio je očuvanje i prezentacija hrvatskog- slavonsko-srijemskog kulinarskog bogatstva, te valorizacija istog kroz hrvatsku turističku ponudu kao BREND.

Ukoliko želite naručiti svoj primjerak knjige (postoje dvije verzije: meki i tvrdi uvez) kontaktirajte nas putem kontakt obrasca ili na telefon 098/269-569

Kao i cilj prepoznavanja slavonsko-srijemskog bogatstva na stolu te da se osjeti toplina domaćeg ognjišta i dobrodošlica! Kako je moderno-suvremeno doba utjecalo na svijet industrijalizacijom u smislu njegove tehnike i tehnologije-pripremanja i gotovljenja jela- izvornost OKUSA I MIRISA hrane –autohtonih jela se izgubila a s njom i ČAR uţivanja u domaćem jelu- pa su tako i nestala sa jelovnika naših restorana.

Spoznavši tu činjenicu a INSPIRIRANI zacrtanim ciljem i željom motivirani da sve te stare-izvorne recepture obradimo na izvorni način, poštujući kulturu u pripremanju i serviranju,prišli smo akciji pripremanja i gotovljenja istih- te na taj način prikupljali pisane i foto materijale kako bismo mogli izdati navedenu knjigu u naslovu što smo i učinili!

Knjiga pod nazivom „Slavonsko-srijemski recopis“-kulinarska baština prezentirana je na Kongresu kuhara i slastičara RH 19.04.2013.g. u gradskom kazalište „Joza Ivakić“ Vinkovci , a njena promocija za medije i širu javnos upriličena je 15.05.2013. u 17-20h na „Teninom salašu“-Boso –Vinkovci, a do danas prodana je u nekoliko stotina primjeraka.