Što je to Zlatna Jabuka?

Nacionalno je natjecanje najboljih kuhara i slastičara najeminentnijih hotela i restorana Hrvatske organizirano pri Hrvatskim kuharskim kupom gdje se 15tak ekipa kuhara bore za Kristalnu kuhaču.

Zlatna jabuka također je dugogodišnji nositelj nagrade za najbolje organizirani Gastro Fest Hrvatske.

1. DAN - ČETVRTAK, 19.04.2018.

Dolazak i druženje kuhara te turističko razgledanje

Dolazak i smještaj

Dolazak svih kuhara, natjecatelja i uvaženih gostiju planiran je u četvrtak 19.04. do 12h i smještaj u hostel “Kristal” .

Turističko razgledanje Grada

Od 13 do 16h predviđeno je turističko razgledanje grada Vinkovacai obilazak kulturno povijesnih znamenitosti.

9. Domjenak zahvale

Od 15:30 predviđeno je druženje i piknik na Teninom salašu – Boso svih sudionika 14. Zlatne jabuke u vidu zbližavanja i druženja kuhara te razmjene iskustava.

U sklopu piknika biti će upriličen i 9. Domjenak zahvale za sve sponzore, pokrovitelje i donatore 14. Zlatne jabuke.

2. DAN - PETAK, 20.04.2018.

Rad u kuhinji

Od 06h početak rada u kuhinji prema zadanim TEMAMA natjecanja do 12h kada će biti ocjenjivanje jela natjecatelja, a od 16:30 – 17:00 biti će moguće razgledanje hladnih eksponata i deserta.

Humanitarna akcija:

EDUCIRAJMO MLADE KUHARE I SLASTIČARE

Tokom večere organizirat će se brojne aukcije jela i prodaja tombola uz dobrovoljni prilog, a sav prihod ide za educiranje mladih kuhara i slastičara naše županije.

SVEČANA VEČERA I NATJECANJE 14. ZLATNA JABUKA

Od 19:30 – 20:00h planiran je doček gostiju i uzvanika uz piće dobrodošlice.

Službeni program vodit će Zdenko Kanjuh.

Nakon uvodnih riječi organizatora i predsjednika Udruge kuhara VSŽ Jozo Gale prepustit će riječ gradonačelniku grada Vinkovaca Ivanu Bosančiću i županu Vukovarsko-srijemske županije g. Boži Galiću koji će ujedno i otvoriti ovogodišnju 14. po redu Zlatnu jabuku.

Tokom večeri u zabavnom programu nastupiti će TS Tambura banda više o Zabavnom programu pročitajte OVDJE

Natjecateljski dio

Tokom svečane večere biti će upriličeno proglašenje po kategorijama A, B i C prema zadanim temama te natjecatelji nagrađeni. Više o kategorijama i temama pročitajte OVDJE

Humanitarni dio

U sklopu svečane večere nastavit će se humanitarna akcija Educirajmo mlade kuhare i slastičare i to aukcijom jela (u sve tri kategorije), prodajom tombola humanitarnog karaktera.

Više o humanitarnim akcijama 14. Zlatne jabuke pročitajte OVDJE

3. DAN - NEDJELJA, 21.04.2018.

U nedjelju, zadnjeg dana Zlatne jabuke kuhari će dan započeti u 08h doručkom u restoranu Barun Trenk – Boso te nakon druženja se i oprostiti s gostima natjecanja, a oni koji ostanu uputiti će se na 22. Sajam zdravlja sudjelovati po protokolu organizatora Sajma.